Forum


Replies: 4   Views: 1115
Strange table behavior after running macro savetodocxtoc
Topic closed:
Please note this is an old forum thread. Information in this post may be out-to-date and/or erroneous.
Every phpdocx version includes new features and improvements. Previously unsupported features may have been added to newer releases, or past issues may have been corrected.
We encourage you to download the current phpdocx version and check the Documentation available.

Posted by otysdevelopers  · 02-03-2020 - 14:04

Hi,
I've noticed a strange behavior after macro of creating the toc, maybe there is a way to fix this.

this is how table looks before toc
https://i.imgur.com/S7K8hmH.png

and this is after toc macro
https://i.imgur.com/efEaBBX.png

I'm using phpdocx 8.2 advanced.
Thanks in advance.

Posted by admin  · 02-03-2020 - 14:50

Hello,

We recommend you to check you are settings widths to tables and cells when creating them (https://www.phpdocx.com/documentation/conversion-plugin/preparing-the-templates-for-its-conversion):

Set the sizes of the tables manually when using addTable or embedHTML methods. So, instead of keeping the sizes with automatic values according to the content, indicate specific values for each row, column and cell.

Also please check you are using the latest release of LibreOffice (www.libreoffice.org).

Regards.

Posted by otysdevelopers  · 02-03-2020 - 15:01

thanks for fast answer, 
we are currently using LibreOffice 6.0.7.3 could upgrading this help, or it's better to play with tables before sending?

Posted by admin  · 02-03-2020 - 15:05

Hello,

We recommend you to set table and cell widths to get the exact output in all DOCX readers when working with tables. Although upgrading to LibreOffice 6.4 will return a better output than LibreOffice 6.0.

Regards.

Posted by otysdevelopers  · 02-03-2020 - 15:18

thanks a lot :)